Skip to content Skip to footer

(Per LLOGUER d’estudi de podcast, feu clic aquí)

Fes el teu Podcast en un estudi d’àudio professional!

El podcast és una de les eines de Marketing que està en auge i que s’està obrint camí entre els nous formats preferits dels usuaris.
Amb l’objectiu de donar resposta a aquesta tendència en creixement, a SisèGrau disposem d’un estudi de gravació i edició d’àudio professional, pensat per aprofitar al màxim els beneficis del Àudio Marketing a la teva estratègia empresarial.

Què és un podcast?

Un podcast és una publicació digital periòdica en àudio, que es pot descarregar d’internet o escoltar en línia en un lloc web o en plataformes com iTunes, SpotifyAmazon Music, Google Podcasts…

L’accés a les eines tecnològiques i l’existència d’aquestes plataformes ha permès que aquest tipus de continguts estiguin en expansió. Per tant, incloure’ls a l’estratègia de Marketing Digital de l’empresa serà fonamental!

El format dels podcasts és variable: conversa, entrevista, relat… i sol estar dirigit per un presentador, que pot comptar amb la intervenció de diferents col·laboradors o entrevistats. Els participants hi exposen i desenvolupen una temàtica concreta, donant forma a diferents episodis que discorren sobre aquesta o diverses matèries.

Encara que poden haver-hi similituds amb el concepte radiofònic, les principals diferències amb el podcast són:

  • Temporalitat: pots escoltar-lo quan t’interessi o quan et vagi bé, sense haver-ho de fer un dia i hora concrets.
  • Propietat: és teu, no del mitjà de comunicació. Per tant, no entren en joc limitacions de temps ni de temàtica. A més, en ser propi, el contingut no es veu afectat per l’edició o manipulació de tercers.
 
 

Avantatges de tenir un podcast

En una època en què la manca de temps impedeix realitzar segons quin tipus de tasques, el fet d’oferir continguts facilment consumibles és un avantatge.

En aquest sentit, els textos precisen d’un esforç i atenció especial, mentre que els vídeos requereixen d’atenció visual i auditiva. Per això, la fusió dels avantatges dels formats de text i de vídeo en els Podcasts és clau pel seu èxit.

Escoltar-ne no requereix res més que prestar atenció auditiva, podent conumir el contingut en qualsevol lloc i moment. És, doncs, el format que menys interfereix en la realització d’altres tasques de manra simultània i és la millor alternativa per aprendre sobre temes nous i ampliar coneixements.

Tipus de podcasts

Poden ser de diversos tipus i poden servir per crear continguts especials, complementar textos, realitzar col·laboracions puntuals, per fomentar el format pregunta-resposta…
Podcast per crear continguts especials

El format és ideal per destacar un contingut. Així, pots oferir els teus continguts més rellevants en diferents formats per arribar a altres tipus de públic.

Podcast per complementar textos

Es pot afegir a un contingut de text com a informació complementària.

Podcast per realitzar col·laboracions puntuals

Una eina que ajuda a multiplicar la qualitat del contingut que s’ofereix, especialment si es compta amb el punt de vista i l’experiència d’experts en el sector o un professional expert en la temàtica.

Podcast en format Q&A (Pregunta-Resposta)

La pregunta-resposta és un format que permet als usuaris enviar els seus dubtes mitjançant comentaris a les xarxes socials, contestant-los al podcast.
També es pot fer servir per fer entrevistes a persones rellevants i experts en una temàtica concreta (combinant la veu de qui fa la pregunta amb la de qui respon).

On fer un podcast professional a Andorra?

A l’estudi de SisèGrau comptem amb un espai adaptat a l’enregistrament i edició de podcasts perquè puguis implementar l’Audio Marketing en l’estratègia corporativa de forma professional.

L’espai, insonoritzat, compta amb materials professionals d’enregistrament i edició d’àudio. A més, com a professionals en el sector del marketing a Andorra, també t’assessorem i acompanyem en el procés de difusió dels continguts en aquest format, per tal que arribis al teu públic de la manera més eficaç.