Skip to content Skip to footer

El shadowban: la censura encoberta de les xarxes socials

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tens la sensació que els teus continguts no arriben com abans o que aconsegueixen menys resultats a les teves publicacions, tot i que ho estàs fent “com sempre”? Probablement has caigut en el shadow ban: una eina de censura que apliquen les xarxes socials per aquells continguts que, diu la història oficial, no s’ajusten a les seves normatives o, més fàcil de creure, no s’alineen amb els interessos econòmic o ideològics de la xarxa.
En un article anterior ja vam comentar com YouTube podia tancar el teu canal si no fos rendible per l’empresa, però ara els mecanismes de control de les grans marques s’han sofisticat més encara…

Què és el shadowban?

El shadow ban o prohibició a l’ombra és un recurs algorítmic, habitual a Instagram i Twitter, pel qual les publicacions d’un determinat perfil directament no dinamitzen. Amb l’agreujant que l’usuari no és notificat!
Els motius “oficials” són diversos: utilitzar bots, seguir a molta gent en poc temps, repetir hashtags o utilitzar aquells que estan “prohibits” i que normalment serveixen per aconseguir likes… En definitiva, tota una galeria d’excuses per fer-nos entendre definitivament que les xarxes socials són un espai de pagament que se’ns deixa utilitzar.

Com fer sortir del shadowban?

Si et preguntes com sortir del shadow ban en xarxes socials, cal que ho facis bé! Com? Algunes de les opcions que et proposem des de SisèGrau són: bloquejar l’accés a aplicacions desconegudes, eliminar els tags prohibits, no publicar entre 48 i 72 hores o reportar el problema.

Com saber si t’han fet shadowban?

Vols saber si t’han fet shadow ban? Visita Triberr per Instagram i Twitter Shadowban Test per Twitter i allà trobaràs la resposta!

Consells en relació al shadowban

El secret està en entendre que l’única plataforma sobre la qual tenim un ple domini dels continguts és la nostra pròpia web. Per tant, el millor és dedicar-se a treballar constantment el posicionament SEO, deixant l’ús de les xarxes socials per fer circular la informació i generar visites a la pàgina web.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5