Skip to content Skip to footer

Com i quan és millor utilitzar el posicionament SEO i SEM?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Què és el posicionament SEO i com utilitzar-lo?

El posicionament SEO o Search Engine Optimitation és la manera orgànica que té una web de posicionar-se en els primers llocs dels buscadors, com ara Google, quan es fa una recerca per paraules clau (sense pagar per aconseguir-ho). Per exemple: com fer que quan es busca “Consultoria SEO Andorra” a Google, SisèGrau surti entre els primers llocs?
En aquest cas, cal que tinguis en compte que no és un resultat que s’aconsegueix d’un dia per l’altre, ja que no es tracta d’un anunci de pagament. Per tant, serà important treballar l’estructura i contingut de la web cada dia, sempre millor si es fa des de la seva creació!
Per fer un bon treball de posicionament SEO, cal considerar diversos aspectes: descripcions meta, atributs alt, arquitectura, contingut, enllaços, usabilitat… Així com realitzar un rigorós estudi i ús de les paraules clau.

Què és el posicionament SEM i com utilitzar-lo?

El SEM o Search Engine Marketing consisteix bàsicament a ocupar els primers llocs de les recerques per paraules clau, invertint en publicitat.
En aquest sentit, cal tenir en compte que mitjançant els anuncis de pagament només podrem optar en posicionar-nos en els primers llocs dels buscadors mentre estiguem pagant per aconseguir-ho. Així doncs, aquesta és una bona opció si volem generar un gran impacte en moments puntuals d’una campanya o per promocionar productes i serveis de manera temporal.
Igual com amb el SEO, quan es fa una campanya SEM, cal estudiar les paraules clau amb què interessa posicionar l’empresa en els primers llocs dels buscadors. Però no només això! Serà fonamental que la pàgina on enllaci el teu anunci sigui qualitatiu i relacionat amb les paraules clau escollides. En cas contrari, no obtindràs els resultats que esperaves.

És millor el posicionament SEO o el SEM?

Si encara no saps quina és la millor opció per a tu, des de SisèGrau et direm que com a experts en marketing online a Andorra t’aconsellem combinar les dues: pauta una sèrie de campanyes de posicionament SEM de manera temporal, mentre treballes el SEO alhora.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”36px”][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5