Skip to content Skip to footer

Tendències de marketing a Instagram

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Amb tot el que ha passat durant el 2020 (la pandèmia de la COVID-19, l’augment de l’activisme social… i, evidentment, la gran quantitat de canvis que hem vist en els canals socials), és difícil afirmar amb certesa quines tendències de marketing a Instagram ens esperen per aquest 2021. Com a professionals del marketing online a Andorra, però, ens aventurem a fer les nostres prediccions al respecte!

Pren protagonisme el contingut breu en format vídeo a Instagram

Després de l’increment de popularitat de TikTok durant el 2020 amb vídeos curts i creatius, és innegable que aquesta serà una de les tendències de marketing a Instagram, que es mantindran al 2021 (sobretot entre el públic de la generació Z).
Tant és així, que fa uns mesos Instagram també va llençar la seva versió de TikTok: Reels (una funció que de moment no està disponible a Andorra, però que esperem tenir ben aviat per poder començar a utilitzar en els perfils socials). Així, amb Instagram Reels les marques i els creadors podran crear contingut de tota mena: educatiu, sobre productes o serveis, humorístics…

Continuaran els memes i carrusel a Instagram

Els memes i publicacions en format carrusel seguiran sent una de les tendències de marketing a Instagram durant el 2021. I és que, els carrusels permeten compartir informació llarga en imatges fragmentades d’una manera molt més atractiva visualment. Així, es poden crear publicacions de carrusel amb consells i trucs de tota mena o, inclús, conscienciar sobre causes socials. Les publicacions amb contingut educatiu de carrusel poden augmentar la implicació i l’abast, ja que és probable que interessin a la comunitat i que, inclús, les guardin per tornar a consular més endavant o les comparteixin amb els seus seguidors.

Sobre els memes, tingues en compte que quan es fan bé, els usuaris els compartiran amb els seus seguidors i poden acabar sent virals! Abans d’incorporar memes a la teva estratègia de xarxes socials, però, recorda que és important analitzar si són adequats per la teva imatge de marca! En cas que no… millor opta pels posts tipus carrusel adaptats a l’essència que transmet la teva empresa.

Més autenticitat en les publicacions d’Instagram

L’autenticitat a Instagram ha estat una tendència creixent i augurem que florirà encara més el 2021. De fet, durant el 2020 Instagram ha estat cada cop més utilitzat per compartir contingut menys curat i filtrat, parlant de temes com l’autoestima. Per tant, es produeix un canvi de la “perfecció” cap a la “transparència”. Per a les empreses, doncs, ser obert i honest sobre els problemes i lluites del negoci pot crear una comunitat més forta i més solidària, tot generant trànsit al lloc web. Algunes temàtiques d’interès, que pots tenir en compte, giren entorn a: la salut mental, la positivitat corporal i l’emprenedoria.

Instagram com a plataforma de microblogging

Molts creadors utilitzen Instagram com a espai per compartir continguts més llargs i, això, no només significa que la comunitat passa més temps llegint, sinó que el contingut també anima a deixar comentaris i compartir posts.
Una altra raó per la qual preveiem que una de les tendències de marketing a Instagram que es produirà és un augment del microblogging és l’aparició de les Instagram Guides. Tot i ser una eina molt nova, les Guies permeten funcions com ara “guardar” o “compartir”, que les converteixin en una eina bàsica per educar, fer recomanacions i utilitzar com a miniblog.

Esdeveniments virtuals a Instagram

El 2020 han augmentat els esdeveniments virtuals: conferències, webinars, lives… Els esdeveniments online dels establiments, doncs, seran clau per reunir a la teva comunitat! En aquest sentit, la ubicació física no serà un problema perquè els directes et permetran reunir a tots els teus seguidors, siguin on siguin del món.
A més, un altre avantatge dels actes virtuals és que poden ser més rendibles (sobretot per a les petites empreses), ja que es poden destinar més diners a accions, altaveus, decoració, regals… i menys a lloguers de locals i càterings.

Marketing d’influencers a Instagram

Amb les noves funcions de comerç electrònic d’Instagram (incloent-hi les eines específiques per a creadors), els influencers podran ampliar la seva xarxa i crear associacions, a llarg termini, amb les marques. Per tant, les col·laboracions entre creadors i marques deixaran de ser puntuals per convertir-se en anuals.
Així, sembla que disminuiran les inversions publicitàries en mitjans convencionals i que augmentaran les inversions en línia (sobretot en xarxes socials amb influencers). Preveiem, doncs, que les marques destinaran més inversió per experimentar els resultats amb les eines per a creadors (molt coneguts o nanoinfluencers, que els permetran estalviar diners i aprofitar les seves comunitats altament compromeses).

Auge del comerç electrònic a Instagram

Durant el 2020, Instagram ha impulsat clarament les seves funcions enfocades a les compres online per a marques i creadors. De fet, segons un comunicat oficial, Instagram Shop es va fomentar com a resposta a la pandèmia de la COVID-19 i amb la finalitat de donar suport als negocis en línia: “El nostre objectiu és permetre a qualsevol persona poder fer compres sense problemes, siguin petites empreses com marques reconegudes a escala internacional, tot utilitzant les nostres aplicacions per connectar amb els seus clients”.
No obstant això, a Andorra aquestes funcions (que estan actualment en expansió mundial), encara no han arribat. Caldrà doncs, tenir paciència i esperar fins que Instagram les autoritzi per als continguts de marques i creadors del Principat.

Esperem que amb aquestes tendències de marketing a Instagram que preveiem estiguis millor preparat pel 2021 i puguis començar a planificar les campanyes de comunicació online de la teva empresa. I… recorda que si necessites ajuda o idees per impactar al teu públic, som aquí per ajudar-te![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5