Skip to content Skip to footer

Punts claus per fer una bona fotografia

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fer una foto és fàcil, però fer que aquesta impacti és una altra història… A continuació us expliquem els que, per a nosaltres, són els Punts claus per fer una bona fotografia (visualment atractiva i que no passi desapercebuda). Astúcies que hauràs de tenir en compte si vols destacar en xarxes socials, com ara Instagram!

Punts claus per fer una bona fotografia: el fons

El primer punt a tenir en compte és el motiu de la foto i, a partir d’aquí, escollir un tipus de fons o un altre. És a dir: si volem ressaltar alguna cosa en concret (persona o objecte) és important evitar fons plens de detalls, ja que aquests restaran atenció a l’element principal. Així que… consell número 1: opta per un fons pla quan hi hagi un motiu principal.

Punts claus per fer una bona fotografia: els colors

Els colors transmeten sensacions i ajuden a captar l’atenció de l’espectador. Per tant, per tal de ressaltar el “motiu” és convenient utilitzar alguna d’aquestes alternatives:

  • Buscar un color que contrasti entre el “motiu” i el fons
  • Utilitzar colors de la mateixa gamma cromàtica (diferents tons del mateix color)
  • Optar per colors complementaris (aquells colors més pròxims dins de la gamma cromàtica)
  • Decantar-se per colors oposats, ja que tal com diu la dita “los polos opuestos se atraen” (colors que siguin totalment l’oposat i contrastin amb l’escollit)

Punts claus per fer una bona fotografia: il·luminació

Per últim, però no menys important: la il·luminació. Sigui llum natural o artificial sempre la necessitarem per realitzar una fotografia! De fet, sabies que la paraula fotografia es deriva de l’origen grec: foto= llum i grafia= escriptura? Per tant, representa la idea d’escriure o dibuixar amb llum.

Així doncs, ser capaços d’identificar la llum que tenim en cada moment i l’efecte que produirà a la nostra foto és importantíssim perquè, segons sigui, obtindrem un resultat o un altre.

  • Llum del matí: il·luminarà les nostres fotos amb tons frecs i pastissos.
  • Llum del migdia: és la menys recomanable, ja que es tracta d’una llum dura, intensa, sense ombres i que afecta la percepció dels volums.
  • Llum del capvespre: aconseguirem tons càlids, ombres tènues i textures ressaltades.

Aquests són els punts a tenir en compte per fer una bona fotografia: de qualitat, atractiva i que destaqui. Segur que si els tens en compte, les teves fotos faran la diferència![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5