Skip to content Skip to footer

Consells per navegar de forma segura per Internet

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Com a experts en marketing online a Andorra, des de SisèGrau et deixem amb alguns consells per navegar de forma segura per Internet.

Internet segur: vigila la safata d’entrada del teu correu electrònic

Una de les principals fonts de distribució de virus informàtics o intents de robatori de dades personals és el correu electrònic. Per això, cal vigilar la safata d’entrada i quan arriba un email d’una font desconeguda, evitar entrar en els enllaços o documents adjunts que contingui. A més, no s’ha de respondre a aquests correus facilitant dades personals o claus d’accés dels comptes personal i, en cas que sigui perillós, s’ha d’eliminar de seguida.

Internet segur: tingues els sistemes antivirus actualitzats

També és important mantenir els sistemes antivirus actualitzats. És fonamental, doncs, que tots els dispositius que se solen connectar a Internet siguin segurs i tinguin instal·lats antivirus per poder protegir la identitat en línia de cadascú. A més, des de SisèGrau destaquem la importància de descarregar programaris i Apps des de fonts oficials, sempre prescindint de maquinari piratejat.

Internet segur: sigues prudent amb les compres online

Cal ser prudent en fer les compres online i assegurar-se que la URL coincideix amb la web on s’està navegant. A més, és bo comprovar que la direcció comença per https. I… abans de fer la compra, és fonamental revisar la política de privacitat de les empreses!

Internet segur: evita connectar-te a xarxes públiques

A l’hora d’utilitzar Wi-Fi públiques, cal evitar facilitar dades confidencials perquè connectar-se en xarxes públiques de bars, centres comercials o botigues sol ser poc segur, ja que les connexions poden ser capturades fàcilment per hackers o ciberdelinqüents.

Internet segur: sigues conscient dels perills digitals

Els nens i els més joves de la família solen utilitzen smartphones i tablets. Per això, els adults tenen un paper molt important en la seva ciberseguretat i els han de fer prendre consciència dels possibles perills d’Internet explicant-los què no s’ha de fer i, sobretot, controlant la seva activitat digital. Cal recordar que a Internet hi ha delinqüents que poden intentar extreure’ls informació personal per fer-la servir per fer xantatges. Així que davant de la mínima sospita d’un ciberatac o assetjament, cal recórrer a la policia, que disposa d’un grup de delictes telemàtics.

Internet segur: limita la informació en xarxes socials

Per últim, però no menys important: fem un incís en l’ús de les xarxes socials, ja que hi ha la tendència de publicar-ho pràcticament tot! Fer-ho dóna fàcilment informació a ciberassetjadors o delinqüents digitals, que els informa sobre: hàbits personals, on som i a quines hores, si estem a casa o de vacances…

Recorda… Aquests per navegar de forma segura per Internet cal posar-los en pràctica tots els dies de l’any![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5