Skip to content Skip to footer

Podcast: el format de moda a incloure en l’estratègia corporativa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]El marketing tradicional ja no sempre aconsegueix els resultats esperats en les estratègies empresarials i per això esdevé cada cop més important trobar noves formes de comunicar amb el públic, com ara el podcast.
De fet, tot i que encara hi ha moltes empreses que no estan implementant aquesta eina en la seva estratègia de marketing, cal destacar que actualment estem vivint de ple la seva època daurada.

Per què són tan populars els podcasts?

Podem dir que la seva popularitat s’origina en el període de confinament per Coronavirus: un moment en què va créixer enormement el consum de continguts en format vídeo per entretenir-se a casa.
Amb la tornada a la normalitat, després del confinament, moltes persones que s’havien acostumat a consumir vídeos van haver d’abandonar-ne l’hàbit.
Per això, les marques i creadors de continguts van buscar una alternativa per connectar i compartir les seves creacions d’una altra manera: un format que mantenia les característiques dels vídeos, però evitant la imatge, i que permetia al seguidor consumir el contingut en qüestió sense haver d’estar atent a una pantalla.

Per què és important que les empreses facin un podcast?

L’àudio està per tot arreu i arriba cada cop a més persones: un motiu de pes perquè les empreses comencin a invertir en la creació del seu contingut d’àudio.

Aquest format suposa una nova forma de connexió amb els clients, empleats i inversors. Tant és així que empreses com BBVA o Fisher Price ja han començat a produir els seus propis continguts en aquest format.

Algunes dades* a considerar sobre els podcasts

  • La mitjana de temps que els consumidors dediquen a l’àudio és del 31% del total de temps que dediquem als mitjans de comunicació en general.
  • Les empreses destinen menys del 9% del seu pressupost publicitari a aquest format.
  • Un 25% de les empreses analitzades no hi inverteix en absolut.

A partir d’aquestes dades, sembla innegable que l’àudio representa una oportunitat (de moment poc aprofitada per les empreses) per connectar amb els consumidors, fent-los arribar la seva història d’una altra manera (cosa que el marketing tradicional no pot aconseguir tan fàcilment).

Consells per fer un podcast

  • Naturalitat: un dels factors més importants és que la conversa flueixi, ser natural… inclús aportar un toc d’humor al discurs.
  • Equip professional: micròfon, taula de mescles… hi ha diversos equipaments que són fonamentals per garantir-ne la qualitat.
  • Difusió: on es publicarà per tal que arribi d’una manera més eficaç a l’audiència i com es promocionarà. Hi ha diverses plataformes on el pots publicar: Spotify, iTunes, Amazon Music, Google Podcasts… Inclús a les xarxes socials o web corporativa!

*Dades extretes de l’estudi fet per Warc y iHeart Media

A Andorra, grava el teu podcast professional a SisèGrau

Sens dubte, és una de les eines de Marketing que està en auge i que s’està obrint camí entre els nous formats preferits dels usuaris.
Amb l’objectiu de donar resposta a aquesta tendència en creixement, a SisèGrau disposem d’un estudi de gravació i edició professional, pensat per aprofitar al màxim els beneficis del Àudio Marketing a la teva estratègia empresarial.

L’espai està insonoritzat i compta amb materials professionals d’enregistrament i edició d’àudio. A més, com a professionals en el sector del marketing a Andorra, també t’assessorem i acompanyem en el procés de difusió dels continguts en aquest format, per tal que arribis al teu públic de la manera més eficaç.

Així que… no ho pensis més i fes el teu Podcast en un estudi d’àudio professional!

Per més informació, posa’t en contacte amb nosaltres sense compromís i t’expliquem quines possibilitats oferim per introduir aquests format en la teva estratègia corporativa o projecte personal.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”36px”][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5