Skip to content Skip to footer

Marketing després del confinament per Coronavirus

[vc_row][vc_column][vc_column_text]El confinament per Coronavirus ha marcat un abans i un després en el marketing, sobretot d’aquelles empreses que encara no s’havien endinsat en l’univers online. Sembla que ara tothom està o vol estar present a Internet… però què cal fer i com ha de ser el marketing després del confinament per Coronavirus per tal de comunicar online de la manera correcta, tot tenint en compte la situació actual?

Sigui amb una web, xarxes socials o altres mitjans digitals cal que et plantegis quins són els més adequats per comunicar amb el teu públic i si tens els recursos per fer-ho sempre. Recorda… No estàs a Internet només per uns mesos, així que pensa a llarg termini!

Pàgines web: consells sobre Marketing després del confinament per Coronavirus

Posicionament SEO

No creïs una pàgina web sense tenir en compte factors tan importants com el posicionament SEO, que t’ajudarà a aparèixer en les primeres posicions dels buscadors (com ara Google) quan es fa una recerca per paraules clau.
Si vols més informació sobre el posicionament SEO i saber en què es diferencia del SEM, pots veure el nostre post al blog sobre el tema: Com i quan és millor utilitzar el posicionament SEO i SEM?

e-commerce per fer venda en línia

Si et decantes per una e-commerce (o cosa que és el mateix, una web que et permeti fer venda en línia) reflexiona bé sobre els reptes que això suposa per a l’empresa quant a seguretat, logística i actualització de l’inventari de productes.
A més, aprofita per anar un pas més enllà i pensar en les possibilitats futures que hi pots afegir com ara incloure una opció per bescanviar cupons o altres formes de promoció.

Xarxes socials: consells sobre Marketing després del confinament per Coronavirus

Pel que fa a xarxes socials, no et llencis en aquesta aventura digital sense determinar abans quines són les més adequades per a la teva empresa i, sobretot, si seràs capaç de seguir una línia adient a la teva imatge corporativa i a les característiques de cada xarxa. Perquè… siguem clars: no és el mateix estar a Facebook, que a Instagram, que a LinkedIn, que a Twitter, que a TikTok… i un llarg etcètera.

Aposta per la innovació en xarxes socials

En aquest sentit, la nostra proposta és que apostis per la innovació i que busquis oportunitats dins del món de les xarxes socials, sense tenir por a arriscar-te i optar per aquelles que fins fa poc no eren tan populars: com per exemple TikTok. Si encara no coneixes aquesta xarxa social, descobreix-la ara entrant al perfil TikTok de SisèGrau. Això sí, vigila que les ganes de desmarcar-te de la competència sent el primer o volent innovar més que la resta no malmetin la teva imatge de marca!

Quins continguts és millor publicar en xarxes socials després del confinament?

A més, ara més que mai, publica contingut rellevant en relació amb: la situació actual, la importància del benestar de les persones, les qüestions socials i què fa l’empresa amb relació a aquests temes. Evidentment, tot sense fer-ne un gra massa a l’hora d’explicar les accions de responsabilitat social corporativa que desenvolupes i evitant missatges buits com el tan habitual “t’hem trobat a faltar”. Perquè… de veritat creus que les persones encara tenen ganes de rebre aquest tipus de missatges?

Així que en xarxes socials, ara és hora de publicar:

  • Contingut adequat al públic i la situació actual
  • Missatges empàtics, on es mostri la cara humana de l’empresa (com ara explicant com protegeixes la salut dels membres de l’equip)
  • Informació útil relacionada amb el teu producte o servei (com ara si fas servei a domicili gratuït)
  • Accions diverses que desenvolupes online (com ara jocs, reptes, concursos…)
  • I un llarg etcètera…

Si en vols saber més, pots veure el seminari web gratuït que vam fer per la Cambra de Comerç Indústria i Serveis d’Andorra sobre “Com mantenir la marca viva després del confinament”, que trobaràs al canal YouTube de la Cambra.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5