Skip to content Skip to footer

Novetat: els stories arriben a Google!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Primer va ser Snapchat, seguit per: Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp… fins i tot LinkedIn! És innegable, doncs, que les publicacions en format Stories s’han convertit en un tipus de contingut molt utilitzat a les xarxes socials i per això ara també els stories arriben a Google!

Com bé deus saber, si ets usuari de xarxes socials com Instagram, una de les característiques principals de les històries és la seva curta durada: únicament visibles durant un període de 24 hores.
Malgrat que pot semblar que aquesta és una característica que hauria de perjudicar l’ús d’aquest tipus de continguts, podem afirmar que la realitat és totalment l’oposada. De fet, l’èxit dels Stories és tal que no només Instagram ofereix la possibilitat de crear-los, sinó que són moltes les xarxes socials que, en els últims temps, han anat introduint aquesta alternativa entre la seva gamma de possibles publicacions.
Per tant, podem afirmar que aquest tipus de contingut és tendència i que, per norma general, els usuaris cada cop més prefereixen crear i consumir continguts curts, ràpid, sense massa text i molt més visuals.

Així doncs, a qui li sorprèn saber que els stories arriben a Google? Si encara no n’havies sentit a parlar, és normal. Les Web Stories de Google són una novetat que ha anunciat recentment Google i que, de moment, només s’ha implantat als Estats Units. Tot i això, es preveu que ben aviat arribi també a Europa.

Què són les Web Stories de Google i què permeten fer?

Gràcies a les Web Stories de Google podràs generar tràfic cap a la teva pàgina web d’una manera molt més fàcil i eficaç, ja que apareixeran a Google News i a Google Discover.
A més, si la teva pàgina web té un bon treball de posicionada amb el SEO, les Google Web Stories podran aparèixer en els resultats de recerca a l’hora de buscar per paraules clau. Així que recorda la importància de treballar el posicionament SEO de la teva web per a tenir més impacte.

Per més informació sobre el posicionament en buscadors, pots fer una mirada al nostre post al blog: Com i quan és millor utilitzar el posicionament SEO i SEM?
Com que, de moment els stories arriben a Google només als Estats Units, encara no les hem pogut provar. Tot i això, n’hem vist alguns exemples que mostren com són i com es mostren als usuaris.

Com crear Google Web Stories?

Quan les Google Web Stories arribin a Europa, les podràs crear de la següent manera:

  1. Si ja tens una pàgina web, instal·la-hi el plugin o extenció de Web Stories per a Wordpress.
  2. Crea el Web Stories de Google. Per fe-ho, exprem el teu costat més creatiu per fer-ne el disseny, sigui amb una foto estàtica o vídeo.
  3. Per crear la teva Google Web Stories pots fer servir programes com Photoshop o d’edició de vídeo.

Recorda de conceptualitzar i dissenyar el teu Google Web Stories en format vertical![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5