Skip to content Skip to footer

Quines xarxes socials són més adequades per la meva empresa?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Una de les preguntes que més ens fan els nostres clients quan fem la primera reunió amb ells és: quines xarxes socials són més adequades per la meva empresa? I… la nostra resposta és sempre la mateixa: Depèn. Quins és el teu públic?

La meva empresa ha d’estar a Facebook?

Una de les xarxes socials més utilitzades actualment continua sent Facebook. Així que encara que molts pensin que ha perdut valor i ús, els estudis i resultats demostren tot el contrari. A més, pensa que aquesta xarxa social et permet fer un tipus de publicació amb contingut més llarg (però sense passar-se!), ja que els usuaris solen dedicar més temps a llegir detingudament el què els vols explicar.

Així que, sobretot si el teu públic està entre els 35 i els 65 anys, cal que estiguis a Facebook. Almenys de moment!

La meva empresa ha d’estar a Instagram?

Una altra de les xarxes socials més utilitzades actualment és Instagram, que ha crescut a una velocitat vertiginosa durant els darrers anys. En aquest cas, per destacar entre la teva competència, recorda que cal publicar contingut visualment atractiu, limitant la quantitat de text (sobretot si la mida és massa petita, ja que resultarà difícil de llegir).

A Instagram el tipus de públic és variat, però sí que és veritat que hi destaquen els anomenats millenials com a usuaris principals. De fet, el 80% de nois i noies de 18 a 35 anys tenen un perfil Instagram.

La meva empresa ha d’estar a Tik Tok?

I… què passa amb els menors de 18 anys? La resposta és TikTok: una xarxa social molt popular actualment que, malgrat ser majoritàriament utilitzada pels joves de 13 fins a 18 anys, també ha captivat l’atenció de persones més grans (sobretot durant el confinament per Coronavirus).

La meva empresa ha d’estar a YouTube?

A més de TikTok, hi ha una altra xarxa social important i a tenir en compte per arribar als joves. Estem parlant de YouTube: on un alt percentatge d’usuaris té entre 16 i 45 anys.

Inclús… potser et sorprendrà saber que els adolescents entre 11 i 15 anys són els usuaris més actius de YouTube!

La meva empresa ha d’estar a Twitter?

Pel que fa a Twitter, et direm que a Andorra (si ho comparem amb altres països) sol ser una xarxa social que genera poca interacció. Això no vol dir que el teu públic no l’utilitzi, sinó que simplement no mostra les seves reaccions de la mateixa manera que ho fa en altres xarxes socials!

En aquest cas, en lloc de parlar d’edats i gènere, preferim pensar en el tipus d’empresa i continguts que s’ofereixen per decidir si estar a Twitter. Així, si ets un partit polític, personatge públic, mitjà de comunicació, institució  governamental… serà bo que estiguis present en aquesta xarxa social.

La meva empresa ha d’estar a LinkedIn?

I per últim però no menys important ens centrem en LinkedIn. Una xarxa social creada exclusivament per parlar de negocis, utilitzada majoritàriament per persones de 30 a 65 anys. Així que tenir un perfil a LinkedIn t’ajudarà a donar visibilitat a la teva empresa, connectar amb negocis de caràcter similar i amb persones que poden aportar ajuda o valor afegit a la teva empresa.

Per tant, molt important per aquelles empreses dedicades al B2B o de sectors com la seguretat, recursos humans, institucions governamentals…

Consideracions importants per saber quines xarxes socials són més adequades per la meva empresa

Amb tota aquesta informació, analitza bé en quines xarxes socials és més interessant que estigui el teu negoci (tenint en compte el tipus de públic al qual et dirigeixes i a quin sector pertany l’empresa).

Recorda… no perquè tu i els teus amics utilitzeu una xarxa social en concret, significa que sigui la més adequada pel teu negoci!

A més, pensa en si tens les capacitats per generar continguts que interessin al teu públic i que siguin adequats a les característiques de cada xarxa social, ja que de res serveix tenir un perfil obert si no tens la capacitat de mantenir-lo actualitzat de forma periòdica![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5