Skip to content Skip to footer

Black Friday: idees de marketing per tenir èxit comercial

[vc_row][vc_column][vc_column_text]El mes de novembre és clau per a molts establiments comercials perquè, abans de Nadal, moltes empreses augmenten els seus ingressos gràcies a dates destacades del calendari com són el Black Friday, Cyber Monday o Dia del Solter.

El Black Friday ha agafat tal notorietat que, avui en dia, és una acció fonamental dins de l’estratègia de marketing de les empreses i així ho demostren els estudis* i estadístiques sobre aquesta data comercial, que es presenten anualment arreu del món.

Dades destacades dels estudis sobre Black Friday 2021

  • 7 de cada 10 persones asseguren que faran alguna compra per Black Friday, sigui en botigues físiques com online.
  • S’espera que el 55% dels consumidors gastarà entre 100€ i 250€ per persona durant la campanya de Black Friday.
  • Igual com ja ha passat en anys anteriors, la tecnologia s’imposarà en les compres d’aquest Black Friday. Així, els dispositius relacionats amb la tecnologia, l’electrònica i els electrodomèstics seran els més demanats.
  • A més de la tecnologia, altres categories de productes que destacaran són: moda i calçat, salut i bellesa, productes culturals i d’entreteniment o joguines.

Aquesta última dada suposa una oportunitat per als comerços especialitzats en tecnologia, però també un repte. Per què? L’actual crisi de microxips i semiconductors, que ha derivat en una escassetat de productes tecnològics, pot fer que la demanda superi l’oferta!

* Dades extretes d’estudis fets per: Mediapost i Directia.

Com a professionals del marketing online a Andorra, des de SisèGrau volem aprofitar que s’acosta el Black Friday i, amb ell, Nadal, per donar-te alguns consells i aprofita les oportunitats que brinda aquesta data comercial al màxim.

Idees per aprofitar les oportunitats del Black Friday

Proposa ofertes molt més que irresistibles

El Black Friday és la data clau per crear les ofertes i promocions més irresistibles de l’any, tot multiplicant les vendes.

Sigui perquè tens un punt de venda físic o online, més enllà de proposar descomptes en general, el nostre consell és que et diferenciïs de la competència seleccionant productes concrets que vulguis destacar i oferint una promoció irresistible als teus clients o a un segment del teu públic. Això sí, recorda que la promoció no ha de ser només un avantatge pel negoci.

Per tant, no vegis el Black Friday com una oportunitat de treure’t estoc que ja no vens de sobre, sinó com a una oportunitat per posicionar-te per davant de la competència. Així que millor si proposes promocions trencadores a algun producte actual.

Per exemple: si vens productes de tecnologia, per què no fer una mega oferta en kits d’il·luminació (aprofitant que ara hi ha molta gent que es dedica a fer vídeos per les xarxes socials). Segur que agafaràs a la teva competència desprevinguda i que es correrà la veu súper ràpid entre els interessats en aquest producte, sobretot si ho comuniques online!

Fes ofertes per temps limitat

Internet permet molta més flexibilitat i creativitat en les promocions! Què et semblaria fer ofertes per temps limitat al teu lloc web?

La idea que et donem per diferenciar-te de la competència és que apliquis descomptes especials a productes concrets i per franges horàries! Dies abans del Black Friday pots difondre un calendari d’ofertes que es faran durant unes hores específiques per crear expectativa. Sens dubte una proposta original que t’ajudarà a atraure l’atenció!

Centra’t en productes específics de la temporada

Recorda que el Black Friday és una data que molts aprofiten per fer compres de Nadal i en què tu pots fer créixer les vendes. Per tant, dóna l’oportunitat als teus clients de fer-se amb allò que desitgen o que els agradaria regalar, al millor preu.

Una altra opció és fer descomptes i promocions en productes estretament relacionats amb Nadal com ara decoracions o menjar gurmet.

Ofereix cupons de descompte online

Pots aprofitar i fer descomptes exclusius per Internet. Com? Si tens una base de dades de clients amb correus electrònics, envia’ls un Newsletter amb cupons personalitzats. Una manera de fer sentir al teu client especial, que rebrà un descompte exclusiu i adaptat a les seves preferències i necessitats. Per fer-ho, cal que tinguis una base de dades actualitzada, que idealment s’actualitzi automàticament quan un client compra (afegint els productes preferits pel client a la seva fitxa).

Si no tens una base de dades de clients, pots fer servir les xarxes socials per oferir descomptes als teus seguidors i premiar-los per la seva fidelitat a les xarxes socials. Fes un post explicant als teus seguidors que poden gaudir d’un descompte especial si fan les seves compres utilitzant un codi específic (creat prèviament i implantat a la web). Només els teus seguidors en xarxes socials sabran que existeix aquest codi i el podran fer servir. Una acció amb què també pots aprofitar per fer créixer la teva comunitat de seguidors!

Fes pacs de productes / serveis

Millor que fer únicament descomptes en productes concrets… per què no oferir paquets de productes / serveis? Una opció interessant si, per exemple, ofereixes formació. Un paquet d’actualització en una temàtica en concret, que inclogui cursos, ebooks i altres recursos, pot ser una proposta molt atractiva de cara al client!

Aposta per la solidaritat

Una acció molt interessant, que a més de vendre t’ajudarà a millorar la teva imatge amb accions de responsabilitat social corporativa: en lloc de fer descomptes, pots donar l’import total o parcial de certs productes a una ONG.
Moltes persones preferiran comprar el producte que volen, encara que sigui sense descompte, si saben que fent-ho ajudaran a algú que ho necessita o que es destinaran a una causa solidària.

En definitiva… el més important per triomfar aquest Black Friday és pensar en oferir quelcom diferent als clients, que els atregui suficientment l’atenció com per escollir-te en lloc de a la competència per comprar.
Per tant, ofereix promocions i ofertes temptadores acompanyades d’una bona campanya de Black Friday per tenir èxit comercial!
Siguis comerciant o consumidor, et perdràs aquesta oportunitat?

Dóna’t a conèixer a escala internacional

Pots aprofitar el Black Friday per generar interès més enllà de les fronteres, oferint la possibilitat de comprar online per Black Friday i guardar el producte fins que el puguin passar a buscar.

Si el teu client és d’Andorra, proposa-li la possibilitat de portar-li la compra a casa o allà on et demani dins del territori.

Analitza les teves capacitats per aprofitar millor el Black Friday

Si et vols endinsar en el món de la venda en línia, cal que analitzis si l’empresa té les capacitats logístiques i de gestió necessàries per donar una resposta satisfactòria als clients quan facin una compra online. En cas de no ser així, serà millor que límits les teves accions de Black Friday al punt de venda físic!

En aquest sentit, si vols fer un pas més enllà dins del sector online i no saps per on començar, posa’t en contacte amb nosaltres sense compromís. A SisèGrau ens adaptem a les necessitats de cada organització i t’assessorem per avançar dins de l’entorn digital!

I… per més consells en relació amb el Black Friday també pots llegir el nostre post al blog sobre Les oportunitats del “Cyber Monday” a Andorra![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5