SisèGrau

Segueix-nos!

Title image

Blog

Black Friday idees de marketing per tenir èxit comercial

Black Friday: idees de marketing per tenir èxit comercial

En el sector del comerç, hi ha un abans i un després del Coronavirus: la visió sobre el marketing de molts establiments d’Andorra ha canviat, ja que abans es decantava poc per la venda en línia (principalment degut a les limitacions de venda a escala internacional). No obstant això, la realitat actual és una altra i podem afirmar que:

SI NO ETS A INTERNET, NO EXISTEIXES.

Enguany s’han fet diversos estudis i enquestes* en relació amb la situació actual, que mostren resultats a tenir en compte aquest Black Friday:

  • Un 62% dels compradors estan tan preocupats per la pandèmia que ni les més estrictes mesures de seguretat els convencerien per anar a comprar a botigues físiques aquest Black Friday.
  • Un 28% dels compradors preveuen gestionar les seves compres de temporada (incloent-hi les de Nadal) en línia. Mentre que només un 4% planegen fer les seves compres en botigues.
  • El 71% dels consumidors planegen fer, almenys, la meitat de les seves compres de la temporada online.
  • Un 37% d’enquestats estan “més interessats” en fer les compres en una App, un 32% en l’opció de “clic&collect” i un 22% en les compres a través dels mitjans socials.

Per tant, el 2020 ens hem d’oblidar de la imatge de les cues quilomètriques als establiments per aconseguir ofertes especials i potenciar la venda online!

Com a professionals del marketing online especialitzats en el mercat d’Andorra, des de SisèGrau volem aprofitar que s’acosta el Black Friday i, amb ell, Nadal, per donar-te alguns consells. Aprofita les oportunitats que brinda aquesta data comercial al màxim i ofereix quelcom diferent als clients, que els atregui suficientment l’atenció com per escollir-te en lloc de a la competència i que es decideixin a prémer el botó “comprar”.

* Dades extretes d’estudis fets per: Emarsys, proveïdor de softwares de marketing professional, i daVinci Payments, empresa especialitzada en prepagament i push pay.

Idees per aprofitar les oportunitats del Black Friday

Proposa ofertes molt més que irresistibles

El Black Friday és la data clau per crear les ofertes i promocions més irresistibles de l’any, tot multiplicant les vendes.

Sigui perquè tens un punt de venda físic o online, més enllà de proposar descomptes en general, el nostre consell és que et diferenciïs de la competència seleccionant productes concrets que vulguis destacar i oferint una promoció irresistible als teus clients o a un segment del teu públic. Això sí, recorda que la promoció no ha de ser només un avantatge pel negoci.

Per tant, no vegis el Black Friday com una oportunitat de treure’t estoc que ja no vens de sobre, sinó com a una oportunitat per posicionar-te per davant de la competència. Així que millor si proposes promocions trencadores a algun producte actual.

Per exemple: si vens productes de tecnologia, per què no fer una mega oferta en kits d’il·luminació (aprofitant que ara hi ha molta gent que es dedica a fer vídeos per les xarxes socials). Segur que agafaràs a la teva competència desprevinguda i que es correrà la veu súper ràpid entre els interessats en aquest producte, sobretot si ho comuniques online!

Fes ofertes per temps limitat

Internet permet molta més flexibilitat i creativitat en les promocions! Què et semblaria fer ofertes per temps limitat al teu lloc web?

La idea que et donem, en aquest cas, per diferenciar-te de la competència és que apliquis descomptes especials a productes concrets i per franges horàries! Dies abans del Black Friday pots difondre un calendari d’ofertes que es faran durant unes hores específiques per crear expectativa. Sens dubte una proposta original que t’ajudarà a atraure l’atenció!

Centra’t en productes específics de la temporada

Recorda que el Black Friday és una data que molts aprofiten per fer compres de Nadal i en què tu pots fer créixer les vendes. Per tant, dóna l’oportunitat als teus clients de fer-se amb allò que desitgen o que els agradaria regalar, al millor preu.

Una altra opció és fer descomptes i promocions en productes estretament relacionats amb Nadal com ara decoracions o menjar gurmet.

Ofereix cupons de descompte online

Pots aprofitar i fer descomptes exclusius per Internet. Com? Si tens una base de dades de clients amb correus electrònics, envia’ls un Newsletter amb cupons personalitzats. Una manera de fer sentir al teu client especial, que rebrà un descompte exclusiu i adaptat a les seves preferències i necessitats. Per fer-ho, cal que tinguis una base de dades actualitzada, que idealment s’actualitzi automàticament quan un client compra (afegint els productes preferits pel client a la seva fitxa).

Si no tens una base de dades de clients, pots fer servir les xarxes socials per oferir descomptes als teus seguidors i premiar-los per la seva fidelitat a les xarxes socials. Fes un post explicant als teus seguidors que poden gaudir d’un descompte especial si fan les seves compres utilitzant un codi específic (creat prèviament i implantat a la web). Només els teus seguidors en xarxes socials sabran que existeix aquest codi i el podran fer servir. Una acció amb què també pots aprofitar per fer créixer la teva comunitat de seguidors!

Fes pacs de productes / serveis

Millor que fer únicament descomptes en productes concrets, per què no oferir paquets de productes / serveis. Una opció interessant si, per exemple, ofereixes formació. Un paquet d’actualització en una temàtica en concret, que inclogui cursos, ebooks i altres recursos, pot ser una proposta molt atractiva de cara al client!

Més que mai, aposta per la solidaritat

Una acció molt interessant i amb relació a la situació actual, que a més de vendre t’ajudarà a millorar la teva imatge amb accions de responsabilitat social corporativa.
Més que fer descompte, pots donar l’import total o parcial de certs productes a una ONG o destinar els guanys a la lluita contra el Coronavirus.

Segur que moltes persones preferiran comprar el producte que volen, encara que sigui sense descompte, si saben que fent-ho ajudaran a algú que ho necessita o que es destinaran a una causa solidària.

Dóna’t a conèixer a escala internacional

Pot ser que vulguis dedicar el Black Friday exclusivament a les persones d’Andorra (sobretot ara que es limita l’accés la país des dels països veïns). No obstant això, aquesta situació no durarà per sempre… Així que pots aprofitar el Black Friday per generar interès més enllà de les fronteres.

Pensa que per molta distància que hi hagi amb el teu client potencial, pot ser que en algun moment visiti Andorra i et passi a fer una visita perquè ha vist que tenies ofertes i productes que li interessen.

A més, pots oferir la possibilitat als teus clients de comprar per Black Friday i guardar el producte a la botiga fins que el puguin passar a buscar. Ara que s’acosta l’hivern, potser tenen previst venir uns dies a esquiar! I… si el teu client és d’Andorra, pots oferir-li la possibilitat de portar-li la compra a casa o allà on et demani dins del territori.

Analitza les teves capacitats

Per últim, però súper important!!! Abans de llençar-te en el món de la venda en línia, volem remarcar la importància d’analitzar si l’empresa té les capacitats logístiques i de gestió necessàries per donar una resposta satisfactòria als clients quan facin una compra online. En cas de no ser així, limita les teves accions de Black Friday al punt de venda físic!

Per més idees, posa’t en contacte amb SisèGrau i en parlem!
Si vols fer un pas més enllà dins del sector online, no ho dubtis i posa’t en contacte amb nosaltres sense compromís. A SisèGrau ens adaptem a les necessitats de cada organització i t’assessorem per avançar dins de l’entorn digital!

I… per més consells en relació amb el Black Friday també pots llegir el nostre post al blog sobre Les oportunitats del “Cyber Monday” a Andorra!

Written By: Meritxell Baró

La Meri és sòcia de SisèGrau i s’encarrega de gestionar l’execució i les tasques de l’equip de treball en cada projecte. Entre les seves funcions també desenvolupa: estratègies i campanyes adaptades a cada projecte, el marketing de continguts per alguns clients, el disseny de pàgines web i el treball de posicionament SEO en llocs web nous o que en vulguin millorar la seva posició en els buscadors, entre altres tasques. La seva experiència en el sector del marketing digital i, més concretament, els coneixements en social media l’han portat a ser formadora per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra en els cursos relacionats amb marketing online. Alguns dels cursos i webinars que ha impartit són: Refresc de xarxes socials, Introducció a Instagram per a empreses, Com comunicar en època de Coronavirus?, Fes créixer la teva marca i ven a Instagram…

Sense comentaris encara

Leave a Reply