Skip to content Skip to footer

Adéu als likes a Instagram. Hola a les oportunitats!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sabies que estan pensant en eliminar els likes a Instagram? El grup Facebook, al qual pertany Instagram està fent una prova pilot per eliminar els “likes” de les publicacions en certs països del món. Es tracta d’una mesura que pretén que tinguem una relació més saludable amb les xarxes socials… on els “likes” seguiran sent visibles per a l’usuari si tria veure’ls, però el nombre de “m’agrada” no seguirà apareixent com a còmput sota els posts.

Així doncs, gràcies a aquesta mesura ens desenganxarem d’una manera de fer que s’ha convertit en habitual després de 10 anys d’estar present en el nostre dia a dia, encara que tardarem un temps… Sobretot si tenim en compte que el sistema de “likes” es va dissenyar utilitzant la psicologia del joc per convertir-nos en addictes a ells.

Què suposa pels influencers eliminar els likes a Instagram?

Ara bé, quina serà la repercussió d’aquesta mesura pels influencers d’Instagram i les empreses que utilitzen aquest canal per difondre continguts?
Segurament, la retirada dels “likes” no suposarà massa diferència pels influencers d’èxit, però sí que afecti els que no tenen una participació tan gran i als que tenen seguidors falsos o comprats. Al cap i a la fi, els “m’agrada” són una de les eines que utilitzen per mesurar resultats de cara a les empreses que els contracten. Així que, probablement, signifiqui un canvi que acabi potenciant l’ús de comentaris o stories en detriment dels “likes”.

Què suposa per a les empreses eliminar els likes a Instagram?

Per a les empreses, eliminar els likes a Instagram es pot considerar com una oportunitat que permetrà tenir més en compte els impactes d’una publicació. Una dada molt important, ja que dóna informació sobre la quantitat de vegades que ha estat vista.

A més, si es potencia l’ús dels comentaris, s’obtindrà informació qualitativa gràcies a les reaccions que comparteixin els usuaris i que permetran saber què pensen realment sobre el producte o servei oferit. Una manera ideal d’aplicar-hi canvis i adaptar-lo a les necessitats del client![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5