Skip to content Skip to footer

Tipus de tipografies en disseny gràfic i com utilitzar-les?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Existeixen milers de tipografies dins del món del disseny gràfic, saps quines són? Conèixer els diversos tipus de tipografies en disseny gràfic t’ajudarà a fer que el teu disseny destaqui i transmeti la sensació que realment vols que doni. A continuació t’expliquem 5 categories tipogràfiques i les seves diferències.

Tipus de tipografies

Tipografia tipus Serif

Les tipografies Serif són les que no acaben de forma recta o arrodonida, sinó que tenen una espècie de peu o decoració. És una tipografia adequada per a textos llargs, ja que crea una línia imaginària a sota del text per ajuda a guiar l’ull a l’hora de llegir.  Les serif es fan servir per projectes que requereixen certa formalitat i es perceben com a tipografies tradicionals, series, respectables, institucionals o corporatives.

Alguns exemples de tipografia Serif són: Book Antigua, Courier, Garamond, Times New Roman i Palatino.

Tipografia tipus Sans Serif

Les tipografies Sans Serif són similars a les serif, però sense el peu que les caracteritza. Les sans serif són lletres de pal sec o rectes. Per tant, són perfectes per a textos curts, cartells, títols… Aporten un toc de modernitat, seguretat, neutralitat i minimalisme.

Alguns exemples de tipografia Sans Serif són: Arial, Bauhaus, Tahoma, Verdana i Helvética.

Tipografia tipus Display

Les tipografies Display són atractives i aporten personalitat. Aquestes són ideals pels dissenys en grans dimensions, ja que és difícil llegir-les en mida petita. Per tant, serà millor utilitzar-les en rètols, capçals de revistes… que són visibles des de més distància.

Alguns exemples de tipografia Display són: Esténcil, Art Nouveau, Pop Art i Grune.

Tipografia tipus Script

Les tipografies Script, sembla que estiguin escrites a mà i se solen utilitzar per a títols o firmes perquè, degut als seus traços, poden afectar la llegibilitat del text. Aquestes tipografies transmeten elegància, afecte i creativitat.

Alguns exemples de tipografia Script són: Gótica, Brush, Vivaldi i Edwardian Script.

Tipografia tipus Symbol

Les tipografies Symbol descriuen a la perfecció el concepte “una imatge val més que mil paraules”. Tal com indica el seu nom, aquestes tipografies no són lletres, sinó símbols i contenen icones, signes matemàtics, de puntuació…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5