Skip to content Skip to footer

Quant pagues per les Apps gratuïtes?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Que les aplicacions formen part de la nostra vida diària és un fet innegable, però t’has parat a pensar què hi guanyen les empreses que fan sles Apps i no et demanen diners a canvi? La resposta és: les teves dades.

No sempre cal considerar aquest fet com a negatiu: valora si la cessió de les teves dades és raonable i si saps què faran amb elles. Pensa que si les utilitzen per fer publicitat segmentada, et poden fer arribar novetats interessants per a tu (productes que has estat buscant, botigues properes…).

El problema arriba quan les dades s’estan comercialitzant, ja que els termes i condicions d’ús són molt ambigus i a les empreses els serveixen per cobrir-se les espatlles. A més… gairebé ningú se’ls llegeix a causa de la seva llargada i llenguatge tècnic o la impossibilitat de negociar-ne les condicions.

Els nostres consells sobre Apps

  • Tingues instal·lades només les Apps que utilitzis: no acumulis aplicacions que no fas servir perquè estàs facilitant les teves dades sense obtenir-ne un avantatge.
  • Informa’t: dedica un temps a llegir els termes i condicions abans de descarregar l’app. Així sabràs on acabaran les teves dades i podràs decidir si les cedeixes o no.
  • Sigues coherent: si necessites una app de geolocalització, és normal que hagis de facilitar informació sobre la teva ubicació. Ara bé, pensa si a l’aplicació de la llanterna li cal tenir aquesta informació… A més, no donis accés fàcilment a les teves dades de micròfon i càmera del mòbil.
  • Comprova l’origen de les Apps: millor si l’empresa de l’aplicació està a Europa, ja que la normativa és actualment la més segura pel que fa al tractament de les dades.
    Per exemple: la recent FaceApp, que segurament va inundar les xarxes socials amb la teva foto envellida, incompleix tots els punts d’aquesta normativa (però en ser russa no pot ser sancionada).
    Pel que fa a Facebook i Twitter, sí que són sancionables perquè compten amb una secció en el territori europeu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5