Skip to content Skip to footer

Instagram 2022: novetats, funcions i millores

Sembla que aquest 2022 ens esperen grans novetats, funcions i millores a Instagram, enfocades sobretot al format vídeo i amb els Reels com a protagonistes. Però això no és tot… si n’ets usuari t’agradarà saber què més t’espera enguany en aquesta xarxa social. Així que continua llegint… això t’interessa!

Novetats, funcions i millores a Instagram pel 2022

Torna l’orde cronològic de les publicacions

Fa uns anys, Instagram va canviar el format en el qual es mostraven les publicacions en l’apartat de recerca general, seguint el seu algoritme. De fet, el que es mostrava primer no sempre coincidia amb els gustos de l’usuari, ja que es prioritzaven les publicacions de famosos o de més repercussió. Per tant, els de les persones a les quals seguies quedaven més enrere i molts cops, ni tan sols apareixien. Això canviat el 2022!

Ara, Instagram t’ofereix la possibilitat d’ordenar les publicacions per ordre cronològic un altre cop. Així, l’usuari pot escollir si veu les publicacions segons l’algoritme de la xarxa social o si prefereix fer-ho segons l’ordre de les publicacions (una opció nova serà la de mostrar per “preferit”).
L’opció de “preferit” permet seleccionar els perfils o usuaris que més t’agradin i afegir-los com a preferits perquè les seves publicacions tinguin la prioritat per sobre de totes les altres en ser-te mostrades.

Control parental

Instagram comença a aplicar mesures més estrictes perquè els pares dels usuaris adolescents puguin involucrar-se de forma activa en la manera que els seus fills consumeixen els continguts.
Així, entre altres funcions, els pares podran veure quant temps passen els seus fills a Instagram i podran definir els límits de temps.
Una altra funció (que de moment només està operativa a Austràlia, Canadà i Estats Units), permet activar l’opció de “descansar”. En aquest cas, Instagram podrà suggerir a l’usuari (a través d’una alerta) que és hora de canviar d’activitat i deixar la xarxa social per més tard.

Nova carpeta de Partnership

Si ets un creador de continguts que fa col·laboracions amb marques o altres empreses, aquesta nova funció que ha afegit Instagram et permetrà organitzar els missatges en una carpeta a part. Aquí serà on podràs guardar i veure les converses amb les marques o empreses amb les quals tinguis un contracte de col·laboració. Així podràs veure més fàcilment les marques interessades en col·laborar amb tu o amb les que ja col·labores.

Arriben els estats a Instagram

Els “estats” són una funció pròpia de Whatsapp on pots indicar si estàs ocupat, treballant, feliç… Bé, doncs ara serà possible fer-ho també a Instagram. Una funció que serveix principalment per indicar a les persones que t’enviïn missatges o comentaris el motiu pel qual no contestes.

Stories de 60 segons de durada

Si fins fa poc les històries d’Instagram estaven limitades a 15 segons, ara s’estan fent proves perquè puguem gaudir dels Stories de fins a 60 segons en un mateix clip. Així ja no t’hauràs de reocupar de què el teu clip es talli cada 15 segons!

Què et semblen les novetats d’Instagram pel 2022. Ja tens ganes de provar-les?

Leave a comment

0.0/5